Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Rata brew
98 ratings
Rata brew
Finland

Is this your brewery?
Register your brewery for FREE and be in control how you are presented in Pint Please!
Register your brewery

Reviews

Post author: Bezdomnyi
Bezdomnyi
@ RataBrew
10 months ago
2.1
Ruskeaan taittava täysin samea hedelmäkeitto. Nopeahko vähäinen vaahto, jättää reunalle kasautuvaa pintaa, millin reunan. Tuoksussa happamuutta, mutta myös mango ja aprikoosi nousevat. Sitruksista kirpeyttä myös. Happamuus on vahva. Hedelmät jäävät vähän jalkoihin. Voimakas humalointi ottaa roolia kolmannessa neljänneksessä ja korostaa happamuutta. Humalointi liian vahva ja hedelmät jäävät puolitiehen isoista määristä huolimatta. Kehitettävää on... Ei nyt mitenkään läpisusi, mutta ei mitenkään järin onnistunut. Olisi enemmän sour-IPA tuon humaloinnin puolesta, mutta sellaiseksi tätä ei suunniteltu. Matkalle kyllä sattui haasteita kun, jotka näköjään kostautuivat

Post author: Bezdomnyi
Bezdomnyi
@ RataBrew
10 months ago
4.3
Täysin musta. Nopea yhden sormen ruskea vaahto. Jättää 2mm reunan ja haituvia pinnalle. Tuhdisti suklainen ja kahvinen tuoksu. Paahteisuutta kevyesti, ja taustalla suklaista/suklaamousseista makeutta. Maku todella tuhti. Raikas samalla, mutta vahvasti tuoreen kahvinen, suklainen, ohuesti paahteinen, leivoksinen. Viipyilevä maku. Paahteisuus korostuu lopussa, maltilliset, mutta riittävät katkerot tukevat. Paksua tervaisuutta olemuksessa. Tähän nämä korjaukset kyllä onnistuivat ja tällaista stouttia kyllä mielelläni juon!

Post author: Bezdomnyi
Bezdomnyi
@ RataBrew
10 months ago
3.3
Täysin musta. Keskinopeus ruskea paksu vaahto, neljä sormea. Tuoksussa paahdetta, kahvia, appelsiinisuklaata ja luumua. Takaa tulee myös vahva mausteisuus, neilikkaisuus ja kuminaisuus. Maku suklainen, kahvinen, mausteinen, kuiva, katkeroinen. maistuu lämpimälle, vaikka just kylmästä otin. Ruisleipäisyyttä. Tummasuklainen maku valtaa taka-alaa. Ei mitenkään huono, mutta ei kovin erottuva tai yllättävä. Osuu kyllä omaan makuun, mutta hyvin ymmärrän myös, miksi lähdimme reseptiä edelleen kehittämään. Voltteja kaipaa ja tuhtiutta makuihin.

Post author: Bezdomnyi
Bezdomnyi
@ RataBrew
10 months ago
4.3
Koko kämmenen levyinen hidas vaahto, laidoilta suurikuplainen ja päältä pehmyt. Jättää paksuhko vaahtokukan laitojen laskiessa, vahva pystypitsi. Meripihkainen punertava väri, aavistuksen utuinen. Tuoksu raikas, hieman kirpeä, marjaisa, hedelmäisiä sävyjä, kevyen yrttinen. Maku pehmeä, aavistuksen makea, pehmyen maltainen, DME tulee hieman läpi, mutta se ei tee mitään haittaa. Toffeista tuntumaa. Useat eri maltaat tuottavat mukavan vaihtelevan pohjan ja hyvän liukuman. Kevyet katkerot nousevat loppua kohden. Pieni puuduttava tunne jää kielelle. Alkoholin läsnäolon tuntee, muttei maistu varsinaisesti läpi. Nyt täytyy kyllä todeta - kuten juhlakansakin totesi - että on onnistunut olut!

Post author: Bezdomnyi
Bezdomnyi
@ RataBrew
10 months ago
4.0
Tuoksu paksuhko, puinen (tamminen), voitaikinainen, vahvasti toffeinen, omena-kaura -paustos selkeä. Punainen mallas erottuu hyvin. Väri tumma meripihka. Vaahto vähäinen, puolesta kahteen millin reunus, ei pintaa. Maku pehmeä mutta hyvin vahva, toffee ja toffeeomena nousee hyvin, niin kuin oli tavoitteissa kun. Jalopuu maistuu, punainen mallas ja mallassokeri myös. Kitkeryyttä on, kuivaava takaa pajunkuorisella tavalla. Pehmeä, samettinen, mutta vahva. Voltteja on, mutta myös makua. Alko ei lyö läpi vain päin vastoin tukee makua. Tämä omien oluiden arvostelu on aina vähän niin ja näin. Toisaalta, kun pyrkii omaan makuun sopivaa tekemään, ei ihme, jos siihen osuu. Tämä siis minulle, ja Stoke-on-Trentille!

Post author: Bezdomnyi
Bezdomnyi
@ RataBrew
10 months ago
3.1
Kooste RataBrewn kesänlopetusjuhlien arvioinneista. Maku: 3,27/5,00 Ulkonäkö: 2,82/5,00 Tuoksu: 3,18/5,00 Kokonaisuus: 3,11/5,00 Kaikkien parametrien keskiarvo: 3,10/5,00 Ei missään sarjassa millään sijalla. Vaihtelu isoa, ei yltänyt yhteenkään 4 tai yli kokonaisarvioon. Liian vahva Belgi-hiivaus teki tästä vähän altavastaajan. Hyvä opettelucase.

Post author: Bezdomnyi
Bezdomnyi
@ RataBrew
10 months ago
3.8
Kooste RataBrewn kesänlopetusjuhlien arvioinneista. Maku: 3,54/5,00 Ulkonäkö: 3,99/5,00 Tuoksu: 4,04/5,00 Kokonaisuus: 3,78/5,00 Kaikkien parametrien keskiarvo: 3,83/5,00 Ainoa olut, joka sai yhden täyden 5/5 arvion. Vaihteluväli oli suurta, kuten sourilta olettaa saattaa. 2. sija kokonaisuudessa ja kaikkien parametrien keskiarvo saa, tuoksun voittaja. Maussa sijalla 3. Eli ainoastaan ulkonäössä jäi palkintosijojen ulkopuolelle mutta siinäkin sijalla 4.

Post author: Bezdomnyi
Bezdomnyi
@ RataBrew
10 months ago
3.2
Kooste RataBrewn kesänlopetusjuhlien arvioinneista. Maku: 3,07/5,00 Ulkonäkö: 4,37/5,00 Tuoksu: 3,59/5,00 Kokonaisuus: 3,22/5,00 Kaikkien parametrien keskiarvo: 3,51/5,00 Ulkonäössä 2. sija vain 3/100 perässä ykköstä. Muuten palkintosijojen ulkopuolella.

Post author: Bezdomnyi
Bezdomnyi
@ RataBrew
10 months ago
3.5
Kooste RataBrewn kesänlopetusjuhlien arvioista. Maku: 3,46/5,00 Ulkonäkö: 4,37/5,00 Tuoksu: 3,55/5,00 Kokonaisuus: 3,54/5,00 Kaikkien parametrien keskiarvo 3,73/5,00. Kaikkien kriteereiden keskiarvolla vuoden sijalla 3. Ulkonäön osalta sijalla 1.

Post author: Bezdomnyi
Bezdomnyi
@ RataBrew
10 months ago
2.4
Kooste RataBrewn kesänlopetusjuhlien arvioinneista: Maku: 2,32/5,00 Ulkonäkö: 2,23/5,00 Tuoksu: 2,82/5,00 Kokonaisuus: 2,41/5,00 Kaikkien parametrien keskiarvo: 2,44/5,00 Selkeästi näiden bileiden heikoin lenkki. Osa tykkäsi, suurin osa ei 😂. Paras yksittäinen arvio oli kuitenkin 3,75/5,00 heikoimman ollessa 1,00/5,00. Mango ja aprikoosi jäivät vajaaksi, humalat ampuivat yli.